Sunt animalele de companie o amenințare pentru sănătatea copilului dumneavoastră?

fata cu pisiciPe lângă bucuria pe care o poate aduce un animal de companie unui copil, este important să știm că există o varietate largă de lecții pe care animalul de companie i le poate oferi celui mic.

Spre exemplu, o pisică îl poate ajuta pe cel mic să-și dezvolte abilitățile de socializare mult mai bine și mult mai ușor, așa cum ne confirmă un specialist veterinar,  membru al Asociației Medicale Veterinare din SUA. Mai exact, copilul va învăța ce înseamnă atenția, calmul și responsabilitatea încă de la o vârstă fragedă.

Un animal de companie adus în locuință înainte de sosirea copilului poate reduce riscul celui mic de a dezvolta alergii pe viitor, (conform American Humane Association).De asemenea, există un studiu, prezentat de TIME, conform căruia ne este dezvăluit de un doctor pediatru din Finlanda modul în care existența unui animal de companie în locuință ajută la întărirea sistemului imunitar al copiilor. Studiul a constat în analizarea a 397 de bebeluși din Finlanda și modul în care aceștia se dezvoltă, fie că sunt sau nu înconjurați de animale de companie. Rezultatele au fost surprinzătoare – bebelușii care trăiesc cu animale de companie dezvoltă cu 44% mai puține infecții iar 29% dintre aceștia au mai puțin nevoie de antibiotice

Pe lângă aceste beneficii fizice, din punct de vedere emoțional, animalele de companie vin la pachet cu o mulțime de experiențe frumoase, ce oferă copiilor noi calități.  Disciplina, responsabilitatea, răbdarea, iubirea necondiționată, compasiunea, empatia dar și altele, contribuie la consolidarea pe viitor a unor relații umane mult mai sincere.

Așadar, vă lăsăm să concluzionați singuri – reprezintă animalele de companie o adevărată amenințare pentru copii dumneavoastră?

Mai multe detalii despre studiul mentionat puteti citi aici.