Adoptia sau achizitionarea unui animal?

catelDacă unic înseamnă special, atunci de ce animalele care nu sunt de rasă sunt atât de ignorate?

Nu mai este nevoie să verificăm statisticile, știm cu toții că oamenii aleg animalele de companie de rasă în detrimentul celor ce nu sunt de rasă. Este un adevăr trist, însă în continuare sperăm că acest lucru se va schimba, iar oamenii vor conștientiza toate beneficiile pe care adoptarea unui animal de companie le poate aduce.
În primul rând cel mai bun lucru este că atunci când faci această alegere, nu doar viața ta este cea care se va schimba, ci și a animăluțului care provine dintr-un mediu nu tocmai fericit. Adoptând salvezi, iar dragostea și recunoștința pe care le vei primi în schimb depășesc barierele unei iubiri comune.

Un alt beneficiu extrem de important pe care probabil nu l-ați conștientizat până acum este faptul că un animal metis este unic. Trăsăturile sale, atât din punct de vedere fizice, cât și comportamentale nu vor putea fi găsite la altul.
Așadar de ce este preferată o anumită tipologie de aspect fizic și nu se dorește adoptarea unui animăluț unic și definit de caracteristici inedite?

Pe langa aceste aspecte tragem un semnal de alarma privind achizitionarea de animale considerate de rasa fara pedigree sau fara verificarea parintilor si mediului unde sunt tinute. Sunt multi oameni care inmultesc animale pentru a face bani, ceea ce inseamna ca inmultesc si animale cu boli.
Practic aveti sanse mari sa dati bani pe un catel (speram ca veti cere mereu sa aiba pedigree) si sa se mai si imbolnaveasca (speram sa nu si moara).