Ce putem face noi in aceasta situatie?

Tinand cont de cele spuse mai sus, consideram ca prioritatea noastra este aceea de a steriliza cat mai multe animalute cu stapan, impiedicand in felul acesta abandonarea animalelor in exces.

Sustinem ca sterilizand animale cu stapan folosim cat mai eficient donatiile primite. Dupa cum ati observat multi dintre cainii si pisoii fara stapan, au parte de un final tragic chiar daca sunt sterilizati. Unii sunt otraviti, altii sunt prinsi de hingheri si dusi nu se stie unde.

Cei cu stapan pe care ii sterilizam au parte in schimb de viata lunga si buna. Stapanii nu ii mai abandoneaza pentru ca nu le mai creeaza probleme. Acest lucru nu inseamna ca neglijam sterilizarea animalelor fara stapan, dar de cate ori recurgem la sterilizarea acestora, ne asiguram ca sunt cat de cat protejati in zonele in care intervenim, asta insemnand ca sunt mai putin expusi pericolelor si in mod special pericolului de a fi capturati de hingheri.

Recomandam de asemenea tuturor stapanilor de animale de companie sa-si sterilizeze animalele, daca le respecta si vor sa se bucure de prezenta lor cat mai mult.