Ai gasit un animal

Cum si unde puteti posta anunturi pentru animalele pe care doriti sa le oferiti spre adoptie

Daca aveti catelusi sau pisicute si doriti sa ii oferiti spre adoptie, cea mai buna metoda de a-i face cunoscuti este sa postati anunturi pe site-urile de adoptii. Pentru a le gasi trebuie sa dati un search pe google la „adoptii caini/pisici” sau „anunt caini/pisici” si sa alegeti primele 10-20 de siteuri care apar. Important este sa postati pe cat mai multe site-uri pentru a avea sanse mai mari de a fi vizualizate si sa le reinnoiti la 3-4 zile pentru a fi vizibile si mereu in top.

Mare atentie insa cui ii incredintati. Nu toti oamenii sunt responsabili, nu toti stiu sa se poarte cu animalele asa cum ar trebui, nu toti stiu sa-i hraneasca corespunzator si din pacate exista si cazuri izolate in care animalutele oferite generos de dumneavoastra pot ajunge hrana pentru reptile sau alte animale. Pentru a preintampina o situatie nedorita e bine sa incheiati intre dumneavoasta ca donator si persoana adoptatoare, un contract de donatie adoptie la care sa atasati o copie dupa BI sau CI, al adoptatorului.

Un act scris este singura dovada pe care o aveti si in baza careia puteti demonstra ca persoana „X” a adoptat un animal de la dumneavoastra, deveninid astfel, poserorul animalului respectiv.

Descarca model contract adoptie intre persoane fizice.

Totodata va sfatuim sa incredintati animalele pui doar celor ce sunt de acord cu sterilizarea acestora cand vor ajunge la varsta necesara interventiei de sterilizare, altfel riscati ca animalul salvat de dumneavoastra sa fie lasat sa faca pui care ar putea sa ajunga tot pe strada.

Nu uitati! Exista animale fara stapan din cauza faptului ca multi dintre detinatorii de animale nu le sterilizeaza, fie ca nu isi permit sau fie ca nu stiu ca asa ceva e posibil si abandoneaza puii nedoriti sau chiar animale adulte atunci cand acestea ajung in exces in gospodariile lor.

Exemple de site-uri unde puteti posta anunturile de adoptie:
www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro
www.caini-pisici.com
www.animalutze.com
www.animale.ro
www.petz.ro
www.magazindeanimale.ro
www.anunturi.animalpedia.ro
www.anunta-ma.ro
www.e-pets.ro
www.pisici-catei.ro
www.anunturi.zoopedia.ro
www.pensiunea-tundra.ro
www.animalutul.ro
www.zooland.ro
www.hobby-zoo.ro
www.animalepierdute.ro

 

Forumuri in care se gasesc sectiuni, pentru postarea unui anunt de adoptie
Cum trebuie sa realizati un anunt de adoptie:

1. Titlul trebuie sa fie scurt si sugestiv pentru a atrage atentia cititorilor. De exemplu: „catel alb si pufos”, „pisicuta tip whiskas”, „metis terrier”, „pisica gri-petrol” etc. De asemenea, alegerea unui nume pentru animalut poate induiosa, personaliza, iar daca este un nume deosebit se poate face remarcat chiar prin acesta. Daca site-ul nu este dedicat exclusiv adoptiilor, specificati in titlu „ofer” sau „spre adoptie” pentru a sari in ochi posibililor adoptatori care nu cauta in mod deosebit sa cumpere un animal.
2. Este vital sa faceti macar 3-4 poze clare si luminoase in care sa surprindeti animalutul in ipostaze induiosatoare sau amuzante. Pozele sunt mult mai importante decat o descriere amanuntita a animalului pe care multi nu au rabdarea sa o citeasca.
3. Textul anuntului trebuie sa fie succint, clar, fara povestiri lungi si melodramatice. Textul trebuie sa cuprinda numele animalului, varsta (chiar si aproximata pentru ca nimeni nu este interesat sa adopte un animal cu varsta incerta), sexul, eventualele vaccinari/deparazitari/probleme de sanatate, daca este sterilizat/castrat (si daca sunteti dispusi sa asigurati sterilizarea in special a femelelor deoarece multi adoptatori de feresc de femele de teama puilor), daca este sociabil cu animale/oameni etc. Puteti adauga de asemenea cateva caracteristici pe care le considerati importante si care ar atrage atentia si l-ar diferentia de restul animalelor (de exemplu: daca este dresat, cat este de educat, daca este iubitor, daca stie sa mearga in lesa, daca stie sa foloseasca litiera etc).
4. NU UITATI! sa treceti datele dvs. de contact si in textul anuntului: nume, telefon, email, orasul in care va aflati si disponibilitatea de a transporta animalul in alt oras.
5. Pe majoritatea site-urilor trebuie sa va faceti un cont pentru a putea posta anunturile. Este foarte simplu si dureaza doar 1 minut, dupa care veti putea posta de fiecare data anunturi utilizand numele/emailul si parola alese.
6. Anunturile se pot publica si in ziare/presa locala (de exemplu, in revista „Formula-AS” acest lucru se face gratuit – trimiteti un email la redactie si anuntul va aparea la rubrica „au nevoie de ajutor”).
7. Trimiteti anuntul si cu pozele tuturor contactelor pe care le aveti in emailul dvs. cu rugamintea de a da mai departe prietenilor. Nu se stie niciodata unde va ajuge si cine ar putea fi interesat.

Speram ca informatiile de mai sus va sunt de ajutor si va dorim succes la cat mai multe adoptii!