Promovati si voi sterilizarea animalelor de companie!

IMG_0456Patru la numar, mici si abandonati intr-o cutie de pantofi, intr-o seara de duminica cand sansele lor de supravietuire erau minime. Din fericire un copil i-a gasit si a facut ceea ce multi adulti nu fac, NU A INTORS SPATELE. Chiar daca nu stia ce sa faca cu ei i-a luat cu scopul unic de a ii salva.

In fiecare an, asociatiile pentru protectia animalelor primesc sute de solicitari de ajutor pentru pui de catei sau pisici abandonati, chiar de cand sunt fatati, in pungi si cutii in spatele blocului, in gradina blocului, in tramvai, la metrou etc.

Se pare ca oamenilor le este mai usor sa abandoneze aceste suflete, constienti ca ii condamna la moarte, decat sa isi sterilizeze/ castreze animalele de companie. Pare greu de crezut ca in ziua de astazi, cand este atat de usor sa te informezi, oamenii aleg crima in locul sterilizarii, dar aceasta este realitatea. Uneori o fac pentru ca „este bine sa lasi animalul sa faca pui macar o data” sau pentru ca au impresia ca sterilizarea este un proces complicat si costisitor. Nimic mai fals!

Avantajele sterilizarii/ castrarii sunt multiple si benefice atat pentru animale, cat si pentru oameni (mai ales pentru noi, cei ce ne chinuim sa recuperam „gunoiul” altora).

Asociatia Robi, alaturi de multe alte asociatii, ofera sterilizari gratuite de ani de zile. Daca aveti un animal si nu aveti posibilitatea de a il sterliza/ castra informati-va despre programele de sterilizari sau abordati cabinetele ce ofera acest serviciu gratuit.

Povestiti celor din jur despre avantajele sterilizarii/ castrarii si incurajati-i la randul lor sa povesteasca mai departe.

Despre sterilizare
http://www.4animals.ro/sfaturi-utile/despre-sterilizare/

Sterlizari gratuite
http://www.4animals.ro/category/campanii-si-proiecte/stop-abandonului-sterilizeaza/

IMG_0454

IMG_0455

IMG_0453

IMG_0452