Adapostul de caini de la Unirea, Braila – Lagar de exterminare

Mesaj primit pe e-mail:

Situatia in adapostul de caini „Unirea” din Braila este dramatica. Ca mai peste tot la noi, adica chestie generala in toate adaposturile publice din tara noastra, banii se sifoneaza la greu, animalele sufera si sunt batjocorite mai rau decat in cele mai terifiante cosmaruri.

O relatare plina de tristete, ce mi-a sfarimat sufletul, si care descrie cumplita tragedie ce are loc in prezent in adapostul Unirea, dar si de multa vreme, mi-a facut-o prin e-mail, o tinara de 16 ani din Braila, Dia, aceasta fiind nevoita sa ajunga acolo, pentru a salva un suflet nevinovat dorind sa-l scape, sa-l revendice, din ghearele iadului.

Iata aici povestea dureroasa a experientei pe care a avut-o acesta adolescenta, si pe care a marcat-o sufleteste cu siguranta pentru toata viata:

„In satul Unirea exista un ansamblu de cladiri asa numit adapost de caini comunitari. Inca inainte cu 1 km sa te apropii de cladiri te intampina un miros infect de mizerie si carne stricata. In cladirea in care am avut acces erau niste”celule” mici,mizerabile iar pe jos era mocirla si in aer un miros infiorator.Toate geamurile astupate,o bezna totala. 
Numai din lumina din dara usii aveai ocazia sa vezi in fiecare „celula” 10-20 de caini in a caror ochii se citea disperarea. Majoritatea,in special in parea dreapta,erau caini bolnavi,uzi,murdari de excremente. La o privire prin celule nu era nici un castron de apa,de mancare nici nu putea fi vorba:NICI MACAR O BUCATA DE PAINE. Erau sortati femele la femele,catei mici la catei mici si masculii cu masculii.
Daca esti om si ai norocul sa iti iei un caine de acolo vei lua in brate un ghem de blana plin de mizerie,cu infectie la asa zisele operatii de sterilizare.Vei tine in brate un ghem speriat,flamand,insetat si mutilat pe viata. Il iei,privesti in ochii oamenilor aceia si te gandesti care sunt oameni si care sunt caini si pleci multumit ca ai reusit sa-ti recuperezi slufetelul.
Apoi afli cu stupoare ca orice caine iese pe acea poarta este condamnat la moarte. Sunt infestati,probabil voit, cu hepatita C sau javra si cine stie cate alte boli. Si sa tinem cont ca pentru adoptia unui animal de acolo este nevoie sa faci zeci de formalitati catre directie publica. E trist dar poate glasurile mai multor oameni vor reusi sa rezolve ceva si poate chiar dumneavoastra reusiti acest lucru.
Va multumesc!”

Cumplita relatarea tinerei iubitoare de animale, nu-i asa?

Iata aici cateva dovezi despre cum sunt tratate animalele in Braila de catre cei responsabili in aceasta privinta:
Sterilizari Braila

Iata si alte dovezi la fel de groaznice:

Sterilizare Primarie Braila – catea cu trompele legate cu plastic
Catea” sterilizata” de Primaria Braila, reoperata la un cabinet particular. Este una din multele catele asa zise sterilizate de medicii Primariei, care este gasita cu puroi si sange si care intra si in calduri. Asa fac autoritatile sterilizarile pe bani publici si apoi vor sa omoare cainii, fiindca sunt periculosi !!!???

Iata ce spune presa locala despre adapostul Unirea:

21 august 2012 
Afacerea câinilor comunitari: Mega-escrocheria Primăriei Brăila necesită pedepsirea vinovaților”

Asociatiile de protectia animalelor, trebuie sa se mobilizeze si sa faca tot posibilul si chiar imposibilul, pentru a-i pune la zid si a-i trage la raspundere pe toti cei vinovati de atrocitatile savarsite in adapostul de caini din Unirea. 

Macar sa lupte pentru a stopa si a reusi sa opreasca pentru viitor astfel de grozavii, pentru ca animalele sa nu mai ajunga sa sufere, sa fie chinuite, iar ordinea si disciplina sa fie impuse in randul celor care gestioneaza acel adapost. 

DISTRIBUTI MESAJUL MAI DEPARTE! 

DIN PACATE TOATE DEMERSURILE CATRE AUTORITATI, LEGAT DE PROTECTIA ANIMALELOR IN ROMANIA,INTREPRINSE DE ONG-URI, AU RAMAS FARA ECOU. AUTORITATILE NU VOR SUB NICIO FORMA SA REZOLVE PROBLEMA CAINILOR SI PISICILOR FARA STAPAN. ESTE PENTRU UNII DINTRE EI O AFACERE URIASA DE CARE TIN CU DINTII.