Directioneaza 3,5%

Va multumim pentru sustinerea campaniei noastre de strangere de fonduri prin redirectionarea a 3,5% din impozitul pe venit in 2023. Speram ca rezultatele noastre s-au vazut si in anul care a trecut si veti decide sa ne sustineti si in 2024!

Sistemul 3,5% permite contribuabililor persoane fizice sa directioneze, fara costuri suplimentare, 3,5% din impozitul lor pe venit, datorat statului, catre o organizatie neguvernamentala.

Este un sistem prin care cetatenii au posibilitatea sa decida in mod direct ce se intampla cu impozitele lor. Aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie, ci este o parte a impozitului pe venit deja achitat de cetateni!

Ne gasiti si pe urmatoarele doua platforme online, cu ajutorul carora puteti genera formularul 230 precompletat cu datele dumneavoastra si cu datele asociatiei noastre. Este necesar sa completati formularele de la unul din linkurile de mai jos si sa ne trimiteti fisierele pdf generate:

Daca nu doriti sa folositi una din cele doua platforme mai sus mentionate, puteti descarca de aici formularul precompletat de noi.

Procedura este simpla:
PASUL 1: Descarca formularul de mai jos.

Descarca formularul 230 precompletat cu datele asociatiei ROBI (pentru venituri din salarii)

Anul precompletat in formular este 2023, deoarece ne referim la impozitul pe venit din anul financiar incheiat 2023.

PASUL 2: Completeaza formularul astfel:

Datele personale se completeaza de mana in doua exemplare:

Pentru venituri din salariu, formularul 230 se completeaza cu datele de identificare (pct. I), mentionarea sursei venitului (pct. II) si semnatura. Restul rubricilor se completeaza doar daca este cazul. 

Pentru alte venituri in afara salariului, formularul 200 a fost inlocuit cu declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice care se completeaza si depune doar online.
Model al declaratiei unice puteti gasi aici, dar luati in calcul ca se depune doar online.

Atentie! Nu trebuie completata suma ce urmeaza a fi virata. Ea se calculeaza automat ca 3,5% din impozitul datorat catre stat. Conform art. 84, alin. 3 din Codul fiscal: „Organul fiscal competent are obligatia calcularii, retinerii si virarii sumei reprezentand pana la 3,5% din impozitul datorat.”

PASUL 3: Depune formularul astfel:

Originalul se depune la:
a) organul fiscal in a carui raza teritoriala contribuabilul are adresa unde isi are domiciliul, potrivit legii sau adresa unde locuieste efectiv, in cazul in care aceasta este diferita de domiciliu, pentru persoanele fizice care au domiciliul fiscal in Romania;

b) organul fiscal in a carui raza teritoriala se afla sursa de venit, pentru ceilalti contribuabili persoane fizice;
‐ copia se pastreaza de catre contribuabil sau de catre imputernicitul acestuia.

Formularul se depune in format hartie, direct la registratura organului fiscal sau la oficiul postal, prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire. Data depunerii formularului este data inregistrarii acestuia la organul fiscal sau data depunerii la posta, dupa caz.

Formularele pot fi depuse si prin mijloace electronice, pe portalul www.e-guvernare.ro, de catre contribuabilii detinatori de certificate digitale, care semneaza in nume propriu declaratia.

Acceseaza lista adreselor Administratiilor Finantelor Publice.

Data limita pentru depunere este 25 Mai 2024.

Modelele standard de formulare necompletate cu datele Asociatiei Robi sunt disponibile pe pagina ANAF.

Pentru a directiona 3,5% din impozit catre Asociatia Robi completati:

Denumire entitate nonprofit: Asociatia pentru protectia animalelor ROBI
Cod de identificare fiscala (CIF): 13765439
Cont bancar IBAN: RO16RNCB0073049952070001