Cat de simplu este sa adapostesti un maidanez in apartament

roxanaStiu ca majoritatea dintre voi, chiar daca iubesc animalele, nu se incumeta sa bage in casa un maidanez adult, de talie medie, obisnuit numai cu strada. Sunt multe probleme pe care vi le imaginati ca pot aparea, nu? Nu e obisnuit in casa. Se chinuie. Poate plange. Face in casa. Nu stie sa mearga in lesa. Poate e agresiv cu alte animale pe care le aveti in casa. Aduce boli. Purici.
Haide sa va spun povestea lui Bono. 
Este cel mai clasic maidanez posibil. Are vreo 7-8 ani (petrecuti cel mai probabil toti pe strada). Este de talie medie, maroniu, fara nici un aspect care sa-l faca special. Are gaura in ureche de la un crotal care cumva a fost smuls si i-a ramas o cicatrice. E castrat. 
Zilele trecute, pe viscolul prin care nu puteai vedea la doi metri, l-am gasit pe strada, dardaind, cu blana plina de zapada, cu labutele inghetate pe care le ridica pe rand ca sa amane cateva clipe contactul cu gheata. Si dupa ce mi-au trecut prin cap toate problemele enumerate mai sus, si toate scuzele posibile pentru care sa nu-l iau in casa, intr-un final, l-am luat in casa. 
I-am pus o zgarda de gat si a mers cumintel dupa mine. Dupa ce a trecut de pragul scarii (aici s-a speriat un pic) a urcat singurel patru etaje, s-a mirosit cu catelul meu de acasa si cu cele doua pisici, si a stat linistit in baie pana l-am despuricat, a mancat, a baut si s-a culcat.
Sta la mine de 5 zile. Nu si-a facut nevoile niciodata in casa, asteapta si aproape 12 ore ca sa fie scos afara, impreuna cu celalalt catel. Inca nu prea s-a prins ca boabele de caini sunt de mancare (probabil prin gunoaie nu se prea gasesc) dar lucram la asta. Nu plange si nu face scandal. A devenit vioi si chiar un pic jucaus, si se lipeste de orice om ii da atentie. 
Acum incercam sa-I gasim stapan. 
Nu e mare lucru. Oricare dintre voi poate s-o faca. Doar sa vreti.