ROBI la Swimathon 2014

swimAstăzi, 12 iulie, am participat cu mare spor la evenimentul Swimathon Bucuresti 2014!
Avem multe de povestit, așa că mai bine o luăm cronologic:

Multumim Fundației Comunitare București pentru că ne-a invitat să participăm la eveniment. Invitându-ne pe noi au făcut un lucru extraordinar, au arătat lumii faptul că nu doar bătrânii, copiii, persoanele cu dizabilități sau defavorizate, casele, natura, copacii din jurul nostru trebuie ajutați, ci și animalele comunitare, pentru că și ele au nevoie de o schimbare majoră, în bine, dacă într-adevăr avem pretenția să trăim într-o capitală europeană, civilizată, a secolului XXI.

Mulțumim tuturor celor care ne-au susținut pe Facebook și prin alte căi, care au răspândit vestea despre proiectul nostru și care au donat.

Muțumim celor două echipe de oameni frumoși, pe care nu-i cunoșteam înainte de începerea campaniei de strângere de fonduri, și care ne-au scris oferindu-se să înoate pentru cauza noastră. Pe toți la un loc i-am cunoscut abia azi, dar cauza comună ne-a făcut prieteni și nu ne îndoim (ba chiar avem promisiuni ferme 🙂 că ne vor susține și de acum încolo.

Muțumim în mod special Irinei Hănescu, piesă de rezistență a echipei… băieților :-)) Irina a făcut un lucru extraordinar, a înotat astăzi de două ori câte 50 de minute, prima dată în echipa BreastFeeding Friends, în care se înscrisese de la bun început, apoi ne-a scos pe noi din impas, pentru că echipa băieților rămăsese în mod brusc și neașteptat în trei oameni. 

A, și nu v-am spus: în seria lor, echipa fetelor (= Ana-Iulia, Cristina (mama Irinei, cea care ne-a oferit ideea – și persoana – salvatoare), Lara, Raluca și Sabrina) s-au clasat pe locul al III-lea, cu 52 de bazine parcurse, iar echipa băieților + 1 (Cosmin, Dan, Florin și Irina), colegi de serie cu fetele, au luat locul I !!! cu 57 de bazine parcurse.

Le multumim din suflet, ne bucurăm mult pentru ei și sperăm să fi plecat acasă cu satisfacția împlinirii unui lucru bun. 

Dar n-am terminat…. Ca să nu ne dezicem, pentru că suntem o asociație pentru protecția animalelor și mereu vedem ceea ce alții nu văd… am plecat acasă și cu o pisicuță de vreo 4-5 luni, culeasă de la bazin. Avem nenumărate animale în grijă, dar n-am putut-o lăsa acolo, pentru că avem bănuiala că e OARBĂ! Sperăm să ne fi înșelat, însă oricum ceva nu e în ordine cu ea, pentru că nu se comporta ca o pisică obișnuită, alertă la tot ce mișcă în jur. Oarbă sau nu, ne dorim tare mult să-i găsim un adoptator cât mai curând. I-am pus numele de Swimmi, în onoarea evenimentului 🙂

O ultimă reflecție… dacă pisicile fără stăpân ar fi sterilizate sistematic, n-am mai întâlni în drumurile noastre cazuri ca Swimmi, pisici care numai ele știu cum reușesc să-și ducă zilele. 
Donațiile pentru campania noastră de sterilizări gratuite, cea pentru care am înotat azi la Swimathon, sunt deschise până pe 15 august. Intrați cu încredere pe pagina proiectului și susțineți campania noastră!
http://swimathonbucuresti.ro/swimathon/index.php/profil-proiect?profil=43