Miting la Primaria Generala joi 11.07.2013 pentru demiterea conducerii ASPA

Joi, 11.07.2013, in intervalul orar 12.00-14.00, organizatiile pentru protectia animalelor si reprezentantii societatii civile iubitori de animale organizeaza mitingul de protest la Primaria Generala, solicitand demiterea conducerii Autoritatii pentru Supravegherea si Protectia Animalelor.

Mandatul acestei conduceri expira in luna august iar noi dorim ca el sa nu mai fie prelungit. Avem in vedere neprelungirea mandatului dlui Treeroiu Bogdan în functia de Director General al Autoritatii, neprelungirea mandatelor directorilor de proiect Razvan Bancescu si Ancuta Claudiu si numirea prin concurs a personalului cu functii de conducere.

In perioada august 2012-august 2013, perioada cat au functionat ca directori, cei trei angajati ASPA au eutanasiat caini pe care iubitorii de animale ar fi vrut sa ii adopte, nu au colaborat deloc cu ONG-urile si protectorii de zona, neinvitandu-i la nici un dialog si la nici o sedinta, au emis proiecte si acte normative extreme, cerand amendarea persoanelor care hranesc maidanezii cu 5000 lei, taxa de adoptie de 150 lei, strangerea a aproximativ jumatate din cainii din Bucuresti din zonele „publice” in adaposturi neincapatoare si lipsite de conditii de viata si de conditii sanitare adecvate, angajarea de hingheri particulari, atribuirea de contracte pentru sterilizare in spatii fara autorizatie. Directorii mai sunt vinovati de disparitia a foarte multi caini prinsi, lipsa de transparenta in privinta „adoptiilor”, contracte de paza atribuite in mod ilegal, statistici false publicate privind recensamantul cainilor din Bucuresti. Concret, consideram ca au fost ucisi foarte multi caini pe perioada mandatului lor in mod ascuns. Directorii au constrans iubitorii de animale sa semneze pentru adoptia cainilor in loc de returnarea lor in mod firesc, ori de cate ori iubitorii au dus cainii fara stapan la sterilizare la cabinetele veterinare cu care primaria are contract. Iubitorii de animale au avut de ales intre a lasa animalele sa fete pe strada necontrolat sporind si mai mult pericolul public si intre a semna ca ii adopta, desi in mod evident acesti caini nu pot fi adoptati, oamenii avand deja foarte multi caini in apartamente si curti. Directorii au cerut si au primit sume uriase din bugetul public, din care 3,3 milioane euro numai pentru ultimile 6 luni ale acestui an, suma nejustificata, care reprezinta suma pentru aproximativ 4 ani de activitate ASPA de pana acum. Ei au transformat gestionarea animalelor intr-o AFACERE. Numarul cainilor pe mandatul lor nu a scazut, dimpotriva, a crescut, deoarece nu s-au preocupat sa sterilizeze unicii caini ramasi nesterilizati din Bucuresti in mod masiv, si anume, cainii de pe periferie. De asemenea, directorii nu au conlucrat eficient cu localitatile din jur, astfel incat sa le convinga sa colaboreze si sa sterilizeze cainii lor. Astfel, marea majoritatea a puilor si cainilor adulti abandonati din localitatile din jur au venit catre Bucuresti, atrasi de sursele de hrana de la gropile de gunoi si au avansat spre interior pe masura ce maidanezii din Bucuresti au murit sau au fost adoptati. Directorii respectivi nu au realizat adoptii pe perioada mandatului lor. Din contra, programul de vizita extrem de scurt, a impiedicat acest lucru. Locuitorii din Bucuresti sunt disperati din cauza numarului mare de animale de pe strada. Nepriceperea si reaua credinta a celor trei directori veniti in august 2012 de la RATB este evidenta.
S-au strans peste 5000 de semnaturi impotriva acestor directori incompetenti care cheltuiesc inutil banii publici si practica in mod vizibil ori pe ascuns cruzimi impotriva animalelor ce incalca Legea 9/2008.
Cerem domnului primar Sorin Oprescu sa nu prelungeasca mandatele acestor acestor persoane.
Bucurestiul poate fi un oras european fara caini, gratie unei conduceri adecvate. Bucurestiul are nevoie de oameni valorosi. La ora aceasta Capitala are foarte multi specialisti valorosi, atat din randul protectiei animalelor cat si din afara ei, oameni cu experienta, cu respect fata de viata, cu viziune moderna, manageri competenti, care pot prelua in orice moment conducerea ASPA.

Mitingul face parte dintr- o suita de actiuni ce vizeaza demiterea conducerii ASPA. Vineri are loc o conferinta de presa de prezentare a celor 5000 de semnaturi impotriva directorilor ASPA iar marti 16 iulie 2013 organizam un pichet de protest la sediul ASPA din Calea Calarasi nr. 179, sector 3.

Afluirea participantilor are loc intre orele 11.30-12.00 iar defluirea intre orele 14.00-14.30. Participantii vor purta pancarte, vor fi dotati cu statie de amplificare, fluiere, goarne, portavoce, vor scanda lozinci si vor lua cuvantul.

CONTACT:
Presedinte Marcela Pîslă, 0720.798.273, 0766.251.158
Asoc. Cutu, cutu