Comunicat distribuit de la Asociatia Cutu-cutu.

„Fara a oferi o explicatie logica, CNA a transmis ca nu acorda Dreptul la replica solicitat de Asociatia „Cutu, cutu” cu privire la emisiunea „Sinteza zilei” difuzata de Antena 3 in 08.09.21013.

In cadrul emisiunii, membrii din platou au transmis telespectatorilor o serie de informatii eronate sau tendentioase la adresa organizatiilor pentru protectia animalelor. Persoanele chestionate care vizionasera emisiunea, au transmis a doua zi ca au inteles de la televizor ca „ONG-urile sunt pline de bani pe care ii primesc de la primarii, ca acesti bani nu ajung la caini ci in scopuri personale si ca ONG-urilor se datoreaza prezenta cainilor pe strazi”. Informatia este total eronata. Noi am dorit sa transmitem cifrele corecte si intreg adevarul care arata ca de fapt organizatiile din Bucuresti nu au primit nici un leu de la Primaria Capitalei vreodata, ca primesc foarte putini bani, in totalitate proveniti din donatii, ca marea majoritate a lor si chiar federatiile, nu isi permit sa aiba nici macar un angajat si ca, chiar daca sunt toate aceste impedimente, exista foarte foarte multa implicare si activitate din partea ONG-urilor, carora le datoram reducerea masiva a numarului de caini de pe strada. In ceea ce priveste asociatia, doream sa prezentam cifrele corecte si activitatea specifica pe care o desfasuram in domeniul protectiei animalelor.

Concluzia dupa un astfel de raspuns este ca CINEVA DORESTE INTENTIONAT CA ADEVARUL SA FIE ASCUNS, ASTFEL INCAT, AUTORITATILE, SINGURELE CARE AU BENEFICIAT DE BANI MULTI PRIMITI DE LA BUGET, SI PE CARE I-AU CHELTUIT DEFECTUOS, NU IN INTERESUL CAINILOR, SA NU FIE TRASE LA RASPUNDERE DE MANIA TELESPECTATORILOR, CI EA SA FIE ORIENTATA GRESIT CATRE ALTE TINTE.

In realitate, Primaria Generala plateste SRL-uri, nu ONG-uri. Primaria Generala ofera, de ex. aproximativ 250 lei TVA inclus, firmelor de hingheri privati, pentru un caine prins si transportat. Aceasta suma este nejustificat de mare. 

Iata atasat raspunsul primit.

09.10.2013

1 AttachmentDownload attachment
Adresa Asociatia Cutu Cutu_CNA.pdfDownload”