Bucuresti = un oras norocos privind fagasul luat de protectia animalelor

Bucuresti = un oras norocos privind fagasul luat de  protectia animalelor.
Oprescu = un primar hotarat, asa cum n-am mai vazut.

Azi 23.02.2009 la Primaria Municpiului Bucuresti a avut loc o dezbatere publica referitoare la Proiectul de hotãrâre privind detinerea si controlul reproductiei câinilor si pisicilor în Municipiul Bucuresti. Au luat cuvantul atat personae fizice interesate de spinoasele probleme ale animalelor cu si fara stapan mai precis:

  • PROBLEMA CAINILOR CU STAPAN care din cauza abandonului perpetuu pe domeniul public a acestora genereaza cea de-a doua problema si anume:
  • PROBLEMA CAINILOR FARA STAPAN,

cat si autoritati si ONG-uri.

Concluzia este o premiera la nivelul consiliilor locale si un model demn de urmat de catre toti primarii din toata tara.

Primarul Oprescu ne-a demonstrat cel putin noua care cunostem toate dedesubturile gestionarii cainilor fara stapani, ca: este un primar in slujba oamenilor.
Ne straduim de ani buni sa avem un dialog cu autoritatile. Drumul ne-a fost deschis de catre senatorul Marius Marinescu atunci cand s-a hotarat sa schimbe soarta animalelor napastuite. Pana in prezent tot ce am obtinut legat de protectia animalelor a insemnat un efort urias pentru noi, a insemnat deasemenea un consum nervos dus la extrema, a insemnat tot doar pentru noi, umilinte, griji si nevoi, dar a insemnat si credinta ca vom reusi sa aducem lucrurile in starea de normalitate.

Suntem la inceput de drum bun si avem nevoie de mult ajutor din partea tuturor celor care doresc sa nu mai vada animale chinuite, abuzate si nici oameni terorizati de haitele de caini. Noi dorim sa ajungem in situatia de a controla inmultirea cainilor si pisicilor, asa incat sa apara pe lume doar atatia cati isi vor gasi stapani. Nu este un obiectiv ambitios ci doar unul de bun simt … umanitar.
Nu intelegem atitudinea reprezentantilor Consiliului Medicilor Veterinari, care au adus amendamente acestei hotarari, dintre care unele, in opinia noastra, nu fac nimic altceva decat sa tergiverseze punerea in aplicare a acestei hotarari. De altfel am fost avertizati ca vor contesta hotararea, daca nu se va tine cont de amendamentele dumnealor, ceea ce va insemna ca punerea ei in aplicare va avea de asteptat. In acest rastimp multe animale vor aparea pe lume si mai apoi vor fi abandonate pe domeniul public, ceea ce va fi in detrimentul tuturor.

Ne asteptam de la Consiliul Medicilor Veterinari sa vina cu propuneri de colaborare.
Nu ne-am gandit ca tocmai reprezentantii acestora vor veni, in loc de propunere de colaborare, cu … bete-n roate.

Ne asteptam ca facultatile de medicina veterinara, spitalele de medicina veterinara si societatile comerciale de profil sa isi aduca aportul. Speram sa fie un “hei rup” general venit chiar din partea cabinetelor veterinare care sustin ca actioneaza in slujba bunastarii animalelor.

„Clientiul nostru, stapanul nostru.” Asa sa fie oare?
Speram de asemenea ca mass media sa promoveze aceasta hotarare nu doar acum ca stire, ci mult timp de acum inainte ca pe o necesitate .
Traim cu speranta ca oamenii se vor trezi si ca tot ceea ce am visat pentru ei, dragii si bunii nostri prieteni, catelusi si pisicute, va deveni realitate.
Doar aceasta speranta ne-a adus pe drumul cel bun. Vom veghea ca ea sa devina realitate asa cum am facut-o si pana acum.
Nu uitati nu vrem nimic altceva decat normalitate.

In data de 27.02.2009 hotararea va fi pe ordinea de zi in Consiliul de Administratie al PMB. Speram ca va fi votata in unanimitate si nimeni nu va indrazni sa o conteste.