Asociatia Robi va invita luni 13.04.2009 intre orele 12:30-16:30 in fata Primariei Capitalei

Asociatia Robi va invita luni 13.04.2009 intre orele 12:30-16:30 in fata Primariei Capitalei, pentru a sustine alaturi de noi, singurele masuri capabile sa asigure rezolvarea problemei cainilor si pisicilor fara stapan. Primarul General Sorin Oprescu a inteles cum stau lucrurile in cazul acestei probleme si a ales varianta optima pt. bucuresteni. Este de altfel primul primar din Romania care doreste sa rezolve aceasta problema. Cine s-a opus propunerii ONG-urilor in acord cu intentile Primarului General? Tocmai cei care ar fi trebuit sa-l sustina : consilierii generali.

Intrebare: – Aveti cumva idee cine are de castigat din prezenta maidanezilor pe strazi?
Raspuns: – Cei care gestioneaza caini fara stapan.

Intrebare: – De ce in Statele Unite sau Canada etc…nu vezi caini fara stapan?
Raspuns: – Pentru ca exista legi ferme referitoare la inmultirea cainilor cu stapan.

Vizitati www.protectiaanimalelor.ro si veti constata ca in aceste state, animalele de companie nu au drepul de a se inmulti, proprietarii fiind OBLIGATI sa-si sterilizeze animalele de companie, caini si pisici inca din luna a patra de viata. La noi este permisa inmultirea lor pentru ca niste nemernici de primari si nu doar ei ,au enorm de castigat din gestionarea lor.

Noi cei de la Robi ii rugam pe cei care nu iubesc animalele si nu vor sa le vada pe strazi sa sprijine actiunile noastre deoarece ele au drept scop, stoparea abandonului din proprietate , pe domeniul public, micsorand in felul acesta nr. animalelor fara stapan si desigur marind confortul din acest punct de vedere al celor care doresc sa traiasca fara riscul de a fi muscati de caini. Am renuntat la 10 ani din viata noastra incercand sa explicam autoritatilor , inclusiv fostului primar al Brailei , Cibu, ca trebuie sa ia aceste masuri. Fostul primar a fost incantat de ceea ce am spus noi, dar dupa ce am plecat a preferat sa uite ce a promis ca va face si a permis in continuare proprietarilor de caini sa ii inmulteasca dupa voia sufletului si mai apoi sa-i abandoneze. Daca nu veti face un efort sa intelegeti ca noi Robi si dumneavoastra cei muscati de caini avem un scop comun, adica acela de a nu mai vedea caini si pisici fara stapan, n-o sa rezolvam nimic. Voi o sa continuati sa va certati pe internet, iar nemernicii se vor imbogati pe seama noastra , adica a prostilor de romani, in opinia lor.

In data de 13 la orele 12:30 la Primaria Capitalei este posibil sa intre pe ordinea de zi hotararea de consiliu referitoare la controlul inmultirii cainilor .Noi vom picheta PMB la aceasta data si avem nevoie de cat mai multi oameni care sa fie alaturi de noi. Primarul General Sorin Oprescu a inteles ca trebuie sa-si oblige concetatenii sa-si sterilizeze animalele si sa le inregistreze intr-o baza de date, dar cand a fost supusa votului, aceasta hotarare a fost negata de consilieri, care s-au opus cu vehementa identificarii animalelor si inregistrarii lor cat si a sterilizarii obligatorie a acestora.

Daca vreti sa nu mai vedeti animale fara stapan trebuie sa aflati ca exista o singura solutie (indiferent ca unii o numesc buna iar altii rea ) (orice alta „solutie nu reprezinta de fapt nicio solutie ci doar minciuni, dezinformare si interese obscure).

  • identificarea cainilor si pisicilor cu stapan,
  • inscrierea lor intr-o baza de date unica la nivel national si
  • sterilizarea cainilor si pisicilor cu sau fara stapan, mai mari de 4/6 luni, cu exceptia cainilor cu drept de monta, a cainilor utilitari si a celor a carei interventie chirurgicala nu este posibila din punct de vedere medical,
  • reteritorializarea cainilor fara stapan, cu exceptia celor cu probleme de comportament care vor ramane in adaposturile de stat pana la adoptie.

Orice alte solutii in afara celor de mai sus nu vor duce la rezolvarea definitiva a situatiei cainilor si pisicilor fara stapan. Alte „solutii ” gasite de edili, doar vor permite celor care s-au imbogatit pe seama gestionarii animalelor fara stapan, s-o faca in continuare.

NU UITATI FAPTUL CA EXISTA ATAT DE MULTI CAINI SI PISICI ABANDONATE SE DATORAEAZA STRICT AUTORITATILOR CARE NU VOR SA IA MASURI PENTRU CONTROLUL INMULTIRII ACESTOR ANIMALE AFLATE IN PROPRIETATE PRIVATA.

Nu-i amintim pe cei iresponsabili care isi lasa animalele sa faca pui si mai apoi ii abandoneaza pe domeniul public. Acestia nu au nicio vina, sunt doar niste oameni iresponsabili. Vina o poarta cei responsabili adica cei care au puterea de a-i opri pe acesti iresponsabili si totusi n-o fac.

De ce, ne intrebam?

  • ori sunt incompetenti,
  • ori au alte interese.

In opinia noastra cea de-a doua varianta este cea corecta.

Daca vreti sa va vedeti copii jucandu-se in siguranta pe strazi, alergand cu rolele sau mergand pe bicicleta, va rugam sa fiti alaturi de noi, sprijinind masurile cerute de noi. Daca nu va exista un control al inmultirii acestor animale, veti avea parte vesnic de prezenta lor pe strazi. Oricat de neiubitori de animale ati fi, nu cred ca va puteti stresa copilul vazand un caine care agonizeaza dupa ce a fost otravit. Intre copii si animale exista o relatie pe care adultii de multe ori nu o inteleg. Inca o data va rugam sa fiti alaturi de noi, cei care cerem cu vehementa sa fie controlata inmultirea animalelor de companie. Va multumim anticipat pentru sprijin!

Chiar daca vi se pare absurd, ca o asociatie de protectie a animalelor cere sprijinul celor care urasc animalele si nu vor sa le vada pe strazi, aceasta se datoreaza faptului ca multi dintre cei care pretind ca iubesc animalele nu sunt capabili sa inteleaga ca trebuie sa le controleze inmultirea.
Totodata ii cerem directoarei Administratiei pentru Supravegerea Animalelor, d-nei Simona Panaitescu sa-si dea demisia, sau altfel spus cerem Primarului General si Consilierilor Generali sa renunte cat mai curand la serviciile directoarei ASA , care in opinia noastra a adus doar deservicii primariei, implicit bucurestenilor.

Va rugam sa faceti cunoscut abonatilor dumneavoastra prin canalele specifice de presa cele mentionate mai sus.