Jurnal de voluntar – episodul 1 – lipirea de afise pentru ‘Sofisticat’

E dimineata si incerc sa ma gandesc la toate drumurile pe care le am de facut, ca nu cumva sa uit ceva. Imi e clar ca ajung inapoi acasa la noapte.
Iau un brat sanatos de afise si ma pornesc la actiunea ‘Marea lipiceala’. Caut locurile mai vizibile si care sa nu imi aduca probleme (nu vreau sa ma cert cu vanzatori/patroni de magazinase sau sa le stric altora afacerile). Lumea devine curioasa cand ma vede ca lipesc un afis colorat, mai intram in vorba si treaba merge brici.


Stalpii sunt primii imbracati si parca arata mai bine asa. Traseul de informare incepe de pe la Gara de Nord si continua pe strada Dinicu Golescu pana la Gara Basarab, apoi mergem pe sub pasajul Basarab pe Soseaua Orhideelor. 
Deja se termina prima rola de scotch (si nu ma refer la cel lichid). E posibil sa fi fost eu cam constiincioasa cu lipitul, dar daca tot lipeam macar sa nu se rupa la prima rafala de vant.
Numai bine ajung in zona magazinelor si imi achizitionez o noua rola si pornim pe Plevnei. Lipitul merge fara inchidente majore, doar un indivit este nemultumit de activitatea mea si nu ii vine sa creada ca nu ma plateste nimeni pentru ea. Nemultumirea lui ajunge sa se manifeste in ruperea afisului tocmai lipit si cine stie cate altele pe drum. 
Tare as vrea sa inteleg de ce actiunile noastre trebuie sa fie mereu rasplatite financiar si de ce esti privit ca un nebun cand iti dedici timpul unei cauze, unde singurele beneficii sunt sufletesti.
Ne continuam activitatea si de pe Plevnei cotim pe Mircea Vulcanescu unde avem de vazut un caz special primit pe e-mail. 
Dupa un timp lipirea afiselor devine mai simpla, mai rapida si iti dai seama pe ce stalpi se lipeste mai usor si ce tehnica sa pui in practica.
Ajungem pe Stirbei Voda unde afisele ajung parca instant pe stalpi. Mai trag cu ochiul sa vad daca lumea se uita la ele, si se pare ca din curiozitate citesc sa vada despre ce e vorba. La Sala Palatului se termina iarasi scotchul.
Ultimele afise au ajuns si la Budapesta, pentru bucurestenii care vor veni in zona la o mica-mare shaworma. 
Activitatea a tinut cam 3 ore si sper ca lumea care le-a vazut va veni si la eveniment.

A2a zi vad deja ca unele afise au disparut.. nici 24 de ore nu au rezistat. Tocmai pentru a nu aparea incidente afisele au fost lipite doar peste afise care prezentau un eveniment trecut. Si totusi se pare ca e mult mai usor sa strici decat sa construiesti.
Toti avem nemultumiri in legatura cu Romania in care traim, dar cum putem sa ne plangem si sa nu facem nimic? Si totusi e mai bine sa nu facem nimic decat sa stricam ce altii au construit. E frustrant..

Voi ati mai vazut afisele pe traseul mentionat? Imi tin degetele incrutisate si sper.