Facerea de bine se numeste …..

32884117_2016077155131497_7205409003180916736_oCandva o familie ne-a solicitat ajutor pentru un caine, care n-ar fi fost al lor dar pe care il ingrijesc si intr-o zi l-au gasit in imposibilitatea de a se ridica pentru ca avea membrele rigide.

Am acceptat sa-l ajutam, cainele a fost internat la Clinica dr Bercaru si vindecat. Se numea Rex si pt. ca mai avem un Rex, pe el l-am numit Rex intepenitul. Rex a ramas in grija noastra mai bine de un an, timp in care nu l-a vrut nimeni. Apoi cei care ne-au solicitat ajutorul si-au amintit brusc de el si ne-au sunat sa ne intrebe daca mai traieste. Afland ca traieste si e bine ni l-au cerut si noi l-am dat pentru ca Rex era fericit la ei.
Aceasta a fost facerea de bine.

Si acum urmeaza reversul medaliei.

Tot din partea aceleiasi familii am primit o noua solicitare de ajutor pentru un alt caine, care nu prea le da pace, intra in curte si-l deranjeaza pe Rex. In plus caine vomita si pare a avea probleme de sanatate.

Am convenit sa-l duca la Clinica dr Bercaru sa vada ce probleme are.

Catelul care de fapt este o catelusa, nu avea nimic, in afara faptului ca era infometata si dupa cum se vede foarte slaba.

Cei care au solicitat ajutor pentru ea, ar fi trebuit sa vina s-o ia de la Clinica doar ca in momentul in care au fost sunati au spus ca ei trebuie anuntati cu o zi inainte, si mai apoi au spus ca n-o iau inapoi si ca vor vorbi ei cu d-na Marilena s-o ia la adapost.
Eu adica Marilena, le-am spus de la inceput ca nu mai pot lua niciun caine la adapost pentru ca nu mai avem locuri si-n plus trebuie sa ne mutam cat mai repede din locatia in care suntem, si nu am gasit inca o alta locatie asa ca este exclus sa mai preluam vreun caine.

Asta nu i-a impiedicat sa ne rasplateasca binele facut lui Rex, punandu-ne in situatia de a prelua catelusa abandonata de ei la Clinica.

N-am avut sufletul sa le-o ducem la poarta asa cum ar fi trebuit sa facem, dar lectia de care am avut parte este in defavoarea altor animale, pe care vom refuza sa le ajutam de teama ca ne vor fi lasate in grija. Si poate de multe ori ne vom insela si animalele vor avea de pierdut, dar daca va spunem ca nu mai putem prelua niciun animal pana cand nu ne rezolvam problemele, credeti-ne va rugam.
Pe catelusa o vom numi Gipsy si trebuie sa stiti despre ea ca e tanara, buna, blanda, sociabila, foarte slaba, are 17 kg, e sterilizata, deparazitata intern si extern si curand va fi vaccinata, microcipata si inregistrata.
Daca Gipsy va starneste compasiune sau poate va place si vreti s-o adoptati, dati-ne de veste la : asociatia.robi@gmail.com