Din ce cauza exista caini si pisici fara stapan?

Principala cauza a existentei cainilor si pisicilor fara stapan o reprezinta inmultirea necontrolata a animalelor din proprietate privata adica a celor cu stapan.

Mai precis, majoritatea detinatorilor de animale de companie din Romania nu isi sterilizeaza animalele si cand numarul acestora devine in exces, acestia aleg sa le abanoneze. Ajunse pe domeniul public, animalele se inmultesc la randul lor, facand ca problema lor sa nu se rezolve niciodata indiferent de masurile luate doar fata de animalele fara stapan.


Cand autoritatile vor dori sa rezolve problema cainilor si pisicilor fara stapan vor avea grija sa controleze inmultirea animalelor aflate in proprietate privata adica a animalelor cu stapan, prin luarea de masuri ce vizeaza evidenta acestora cat si impunerea sterilizarii lor (desigur cu exceptiile de rigoare).

Cat timp autoritatile va vor prezenta orice alte solutii excluzand identificarea animalelor cu stapan si obligativitatea sterilizarii acestora (cu exceptiile de rigoare), puteti fi convinsi ca NU DORESC SA REZOLVE PROBLEMA EXISTENTEI CAINILOR SI PISICILOR FARA STAPAN.